10.4.2012

berliini, 20.-25.3.2012

hyvää huhtikuuta hyvä väestö. kerromme nyt ajatuksiamme eräästä parhaasta kaupungista.

berliiniä pääsi kiertämään kokemattomampi matkalainen ludde. päätöstä edelsi lyhyehkö keskustelu majoittajamme henkilö s kanssa. emme nyt käy yksityiskohtiin, mutta muistaaksemme kysymys kuului jotakuinkin "miksi toi karvakaveri saa aina olla mukana?"

juu, ei keski-kiwiä tällä kertaa.


yllä näette erään u-bahnin pysäkin mittessä linja u2 - se oranssi linja. tällä ei oikeasti ole mitään tekemistä minkään kanssa. no, paitsi henkilö s kävi tuossa lähistöllä porvarillisella yksityistunnilla opiskelemassa kohdemaan kieltä.


east side gallery, olkaatten hyvät. tämä oli pitkä toveri, kävelimme päästä päähän ja jätimme viestin joen puoleiselle seinämälle.


ludde matki tuota oikeanpuoleista herraa, hassuttelija!


vallan veikeä seinämaalaus melko lähellä schlesisches torin u-bahnia, siipimatkan päässä. 

lisähuomautuksena: oiva keino testata erinäisten nautintoaineiden aiheuttaman tilan vahvuutta on sanoa ainakin kolme kertaa peräkkäin selkeästi jäsennellen "schlesische strasse"?


sowjetisches ehrenmal treptower parkissa. ei varsinaisesti kuulunut nähtävyysluetteloomme, mutta sattuipa pönöttämään siinä matkan varrella. olihan tuo vaikuttava, symmetriaa ja sen sellaista.


kohteemme oli spreepark, hylätty huvipuisto. sinne olisi tehnyt mielemme mennä nuuskimaan, mutta puistossa oli ainakin monta tärkeää henkilöä sörkkimässä istutuksia. joku ajelutti tyhjää junaakin, kiltisti tehty, raukka ollut toimettomana vuosia. kuski vai juna?

toivotamme hyvin paljon onnea und viel glück, jos meinaavat tuosta vielä toimivan puiston saada.


tässäpä sitten berliner fernsehturm, onneton näkyi kaikkialle. tarkoitamme ihan oikeasti kaikkialle. kertonee jotakin kaupungin rakenteesta.


millaisen tunteen saa aikaan entinen lentokenttä? ainakin olo on pientäkin mitättömämpi. siellä iloisesti lenkkeiltiin ja pyöräiltiin pitkin kiitoratoja, laajahkolla viheralueella grillataan kylkiä varmasti urakalla, kun lämpimät koittavat. tempelhof siis.


ei uskoisi, että kyseinen lentokenttä on ollut kiinni vain pari vuotta, sen verran autio oli paikka mielestämme. ihana!


loppuun pakollisin turistikuvamme tai turrekuvamme, kuten henkilö s ehkä sanoisi. denkmal für die ermordeten juden europas, eli holokaustin muistomerkki. tämän luona vierailimme useammankin kerran, viehätyimme siitä kovin. jokseenkin hämmentävää viehättyä julman asian muistosta.

ja julkisesti tahdomme lausua kiitoksemme kärsivälliselle majoittajallemme: vielen dank, die s!

Ei kommentteja: